ערכים תזונתיים:
303 קלוריות | 12.3 ג’ שומנים | 84.6 ג’ פחמימות | 23.1 ג’ חלבון
מצרכים:
– 100 גרם קוטג 3%
– גבינה צפתית 5%
– גבינה בולגרית 5%
– גבינה צהובה 5%
– ביצה
– דפי פילו
– חציל קלוי
– פלפל קלוי
– טימין/אורגנו טרי
– תוספות נוספות לבחירה
– ספרי שמן
– שומשום
אופן ההכנה:
- נשבור ביצה ונפריד חלמון וחלבון (בחלבון נשתמש אחר כך).
- בקערה- נערבב את כל הגבינות עם חלמון הביצה.
- נוסיף מעט מלח ופלפל ותבלינים נוספים לפי טעם.
- לאחר מכן, נקח דף פילו ונחצה לחצ ונמרח את כל דף הפילו בחלבון הביצה.
- לאחר מכן נפזר רבע ממלית הגבינה.
- נוסיף את החציל והפלפל הקלויים. ואת הטימין הטרי.
- בשלב זה ניתן להוסיף תוספות אהובות שישתלבו נהדר כדוגמאת זיתי קלמטה, רק לשים לב להוסיף לערכים 🙂
- נגלגל למקל ארוך ורגע לפני סגירתו נמשוך פעם נוספת בחלבון ביצה להדבקה.
- נקפל ל-2 את המקל ונצמיד את שני חצאיו ליצירת הצורה.
- נפזר ספרי שמן ומעט שומשום לקישוט (לא חובה)
- ונאפה ב180 מעלות עד הזהבה.
בתאבון 🙂
*הערכים התזונתיים הינם משוערים ויכולים להשתנות בין אדם לאדם.