המון פעמים אנחנו שומעים ברשתות החברתיות אנשים שאומרים לנו שאם אנחנו רוצים לרדת במשקל, עלינו להיות בגירעון קלורי.
מהו גירעון קלורי?
גירעון קלורי הוא מצב שבו כמות הקלוריות שהוצאנו לאורך היום גדולה מכמות הקלוריות שהכנסנו.
לדוגמא:
אלון שורף 2500 קלוריות ביום.
אם אלון אכל 2499 קלוריות, הוא יהיה בגירעון וירד במשקל.
נכון?
כן ולא, אם אלון יאכל 2499 קלוריות טכנית הוא יהיה בגירעון קלורי, אבל בכמות כזו הגירעון לא יורגש בשל הגעה למאזן קלורי ניטרלי (מצב שבו אתם לא עולים ולא יורדים במשקל).
ההמלצה היא לאכול 300-500 קלוריות פחות מהמאזן הקלורי הניטרלי שלכם בשביל להגיע למאזן קלורי שלילי ולרדת במשקל.
אז איך בודקים מהו המאזן הקלורי השלילי שלנו?
האמת היא שאנחנו לא יכולים לבדוק את זה, כיוון שכל גוף מתנהג אחרת יש אדם שישרוף ביום ממוצע 2000 קלוריות ואדם בהרכב גוף דומה ישרוף 3000 קלוריות וכל זאת רק בגלל התנהגות יומיומית שונה.
הדרך האפשרית לחישוב היא בדיקת הגוף שלכם וההתנהגות שלו.
תישקלו מחר בבוקר על קיבה ריקה, תקחו מספר מסוים של קלוריות ותאכלו אותו למשך שבוע.
אחרי שבוע תעלו שוב על המשקל, ותראו האם עליתם או ירדתם.
בהתאם לכך, תוכלו לדעת האם להעלות, להוריד או להשאיר את הקלוריות במקומן.
אהבתם? שתפו עם חברים. אל תשמרו הכל לעצמכם.