ערכים תזונתיים:
235 קלוריות| 5.1 שומנים | 25.2 פחמימות | 22.2 חלבונים
מצרכים:
100 גרם קוטג 3%
גבינה צפתית 5%
גבינה בולגרית 5%
גבינה צהובה 5%
ביצה
דפי פילו
30 גרם רוטב פיצה
תוספות לבחירה
ספרי שמן
שומשום
אופן הכנה:
- נשבור ביצה ונפריד חלמון וחלבון. (בחלבון נשתמש אחר כך)
- בקערה: נערבב את כל הגבינות עם חלמון הביצה, מעט מלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי טעם.
- לאחר מכן, נקח דף פילו ונחצה לחצי ונמרח את כל דף הפילו בחלבון הביצה.
- נמרח בתחתית הדף רוטב פיצה (יש מתכון בהמשך הפוסט) ולאחר מכן נפזר רבע ממלית הגבינה
- בשלב זה ניתן להוסיף תוספות אהובות כדוגמאת זיתים או תירס קל , רק לשים לב להוסיף לערכים 🙂
- נגלגל את הבורקס ורגע לפני סגירתו נמרח פעם נוספת בחלבון ביצה על מנת לחזק את הסגירה.
- נגלגל את המקל לתוך עצמו בצורת שבלול.
- נפזר ספריי שמן ומעט שומשום לקישוט (לא חובה אם לא אוהבים) ונאפה ב180 מעלות עד הזהבה.
מתכון לרוטב פיצה:
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות מים רותחים
אורגנו, אבקת שום, מלח, פלפל, תחליף סוכר
בתאבון 🙂
*הערכים התזונתיים הינם משוערים ויכולים להשתנות בין אדם לאדם.